Κυριακή 11 Απριλίου 2010




ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ REALITY NEXT TOP MODEL;

25 σχόλια:

  1. δεν μπορώ να εκφέρω άποψη γιατί δεν έχω δει καθόλου το συγκεκριμένο ριαλιτι οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη

    αν και φαντάζομαι ότι τα πρότυπα της θεοποίησης της εξωτερικής εμφάνισης και της ενασχόλησης μόνο με τον εαυτούλη σου και ως εκ τούτου της αρπακτής που θα προβεί η επίδοξη μοντέλα αξιοποιώντας την εξωτερική της εμφάνιση και μόνο βλέπε τζούλια κλπ

    εσύ όμως δεν έκανες σχόλιο για το τραγούδι

    http://osr55.wordpress.com/2010/04/11/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ως γεγονος..πρεπει να μας πεις νακκον ιντα που εν τουτο το ριαλιτι..
    οι νεες γκομενες ας πουμε;
    οποτε αντι να πασιν σε οικους μοδας η κινηματογραφικες ταινιες [παλια οι τραουδιστριες ειχαν εναν μοιραιο μεν υφος αλλα εν ηταν κατ' αναγκη προβολη ερωτικου σωματος] πασιν σε ενα ριαλιτι;
    ινταλως τες ψηφιζουν; μονο με το σαιζ του σωματος εν γινεται..τραουδουν;
    τελος παντων..μπορεις να μου πεις..κατσε δε το..
    βαρκουμαι ρε φιλε..
    αλλα επειδη μου εκινησεν την περιεργεια ειπα να γραψω..

    επειδη ο οσρ αναφερε την τζουλια, αν εν τουτο το θεμα [που ηταν τζαι η επικαιροτητα παραπανω] ενας παρεας μου ειπεν
    "αν εζιεν ο μαρξ σημερα θα ελαλεν οτι το σεξ εν το οπιο του λαου"
    ο αλλος αντιθετα ειπεν..
    "τουτον εν απλα ενα προσχημα για την νομιμοποιηση της συζητησης για την σεξουαλικοτητα που εκφραζει το πορνο..την πορνογραφια...εν εμπορευμα, αλλα μπορει να καμει τζαι καλο..διαλεκτικα.."
    λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρακμή...
    κάποτε οι ωραίες ήταν σαν την Μπριζίτ Μπαρντό!
    Τωρά οι τοπ μοδέλλες ξεμαλιάζονται live για μια θέση που;στην πασαρέλα ως προτυπα γυναικείας ομορφιάς; ποιάς γυναικείας και ποιάς ομορφιάς;
    η παρακμή του πρωινάδικου ήθους έχει εισβάλει σε όλους τους εμπορικούς τομείς.κι επειδή η ζωή μας είναι εξ ολοκλήρου "εμπορικό υποκατάστημα" τρέχουμε εμείς τώρα να εξηγούμε τις καταστάσεις.
    Μετά τα πρωινάδικα, η μάνα πρέπει να είναι ξανθιά,του γυμναστηρίου,μοντέλο,πιστή σύζυγος-τάχα-στοργική μητέρα [πότε κάμνει αθκιάσιν;]και πρώτη μούρη σε όλα τα events.
    Η άνετη γκόμενα,ε, βγάζει και ένα πορνο dvd να της βρέθεται[κάνω ότι κάνουν όλες!] και τα μοντέλα αυτά που βλέπουμε στις tv.
    Τοπ Παρακμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ομολογώ ότι από περιέργεια είδα κομμάτια.
    Τα χαρακτηρίζω ως την ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ, όχι μόνο των "διαγωνιζομένων", αλλά και των κριτών, με αντανάκλαση σε όλο το κανάλι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...αν είναι να βγάλει νέες τζούλιες τότε η συγκεκριμένη εκπομπή επιτελεί αξιοσέβαστο έργο. Χρειάζονται πολλές τέτοιες οι Έλληνες για να ξεχνούν τη μιζέρια τους την οικονομική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατάντια!! δεν υπάρχει ούτε ιερό ούτε όσιο και μάλιστα σε μια εποχή όπου η νευρική ανορεξία θερίζει τις έφηβες!! Τυχαίνει να παρακολουθώ 'από κοντά' μια τέτοια περίπτωση και μπορώ να πω πως τα πρότυπα τέτοιων realities είναι καταστροφικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. en to ida olo to eliniko...ala ne en ime iper!protipa ti?sry gia tin ekfrasi tou kolou?protipa en pigi empneusis an8ropoi pou s gennoun idees!oi oti exo kati me ts pio pano ala sioura ene atoma pu na s gennisoun idees!it depends vevea pu to atomo kai to poso idealistis ine kapios k latris tou ousiastika oreou vevea!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. einai kt ili8ies pu afinun ka8e ili8io na tis ekmetalleukete xwris a3ioprepeia pu ta isopedwsan ula j einai 3imarisies auta;p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. einai kt ili8ies pu afinun ka8e ili8io na tis ekmetalleukete xwris a3ioprepeia pu ta isopedwsan ula j einai 3imarisies auta;p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ta protypa pou parousiazonte sto top model ine kai auta thimata tou sistimatos ta opoia prospathoune na ftasoun kapia dedomena gia na onomazonte 'modela' (xasimo varous,pos na perpatane, pos na xamogelane). Ginonte 'prointa' ta opia tha polithun stin agora.. Pisteuw pos oi neares pou parakolouthoun auta ta programata arxizoun na antigrafoun auta ta protipa ta opoia ine pleon ta apodekta. H varitita tou na ise apodektos sti koinonia ine arketi, poso malon apo tous anilikous oi opioi prospathoun na dimiourgisoun mia tautotita. Me tin provoli auton ton programaton epireazete simantika i tautotita mias nearis logou tou oti ta media tis provaloun pos prepei na moiazei. Me apotelesma na vlepoume neares na exun mia anasfaleia gia tin emfanisi tous i psixosi sti teliotita. To pio tragiko eine pos se liga xronia tha xathei i monadikotita tou kathenos ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και για να εξηγήσω.

    Το "κακό" δεν γίνεται με τα "κακά πρότυπα", το καό γίνεται με τα πρότυπα.

    Αν πράγματι αγαπάς κάποιον τότε θέλεις να είναι και ελεύθερος/ελεύθερη. Μπορείς να εξηγάς, έτσι όπως τα καταλάβεις εσύ... πρέπει όμως μετά να αφήνεις το άτομο να επιλέγει.

    Παράδειγμα συμπεριφοράς γίνεσαι βέβαια και χωρίς να το επιδιώκεις. Εκεί όμως είναι η αξία του να "εξηγάς".

    Εγώ έκανα έτσι και έτσι, σε συνθήκες Α ή Β και το αποτέλεσμα όπως το αντιλαμβάνομαι είναι Δ ή Ε.

    Δεδομένου πάντα ότι απευθύνεσαι σε κάποιον που μπορεί μετά να κρίνει μόνος του τι κρατά και τι πετάει.

    Όταν όμως ενσυνείδητα συνδέεις το όποιο παράδειγμα συμπεριφοράς με την "επιτυχία", το "σωστό", το "καλό", κλπ..... ουσιαστικά βάζεις τα θεμέλια του μηχανισμού που μπορεί να παράξει και την μίμηση του "κακού".

    Τούτο το κάμνεις διότι επεμβαίνεις στα γνωσιακά σχήματα που το άτομο συνδέει με τις έννοιες "επιθυμητό", "επιτυχία", κλπ.

    Ο καθηγητής επιβραβεύει το μαθητή που λέει τη "σωστή απάντηση" (παπαγαλία). Ο μαθητής που νοιώθει "εκτός" δεν θα υιοθετήσει αυτή τη συμπεριφορά... θα υιοθετήσει όμως όποια συμπεριφορά θα του προσφέρει ίδια ικανοποίηση... επιζητόντας την επιβράβευση από τους γύρω του ως "ρέμπελος", "δυνατός", "σικκιμετζής", κλπ.

    Ο γονιός παινεύει π.χ. τη Χαρούλα Αλεξίου λέγοντας πως "τότε υπήρχε καλή μουσική και καλλιτέχνες". Προβάλλει ως μόνα θετικά όσα προέρχονται από αυτή την εποχή ή σχολή. Έτσι θεμελιώνει την τάση που αργότερα το παιδί θα υιοθετήσει για να "λατρεύει" τους μετέπειτα -κατά τον γονιό -ασήμαντους και ατάλαντους.

    Μαθαίνουν δηλαδή να ανταποκρίνονται σε πρότυπα, "καλά" και "κακά".

    Με τα ΜΜΕ και ειδικά τα ΜΜΕ εικόνας... (ακόμη και με τις τέχνες όπως την υποκριτική) ...

    ...λόγω της εκ κατασκευής ανάγκης για τελειότητα (ακόμη και ο "κακός" σε ένα φιλμ πρέπει να έχει το σωστό μέηκ-απ, τον κατάλληλο φωτισμό, τον σωστό λόγο, τους έπιτηδευμένους τροπισμούς, κλπ. ... δλδ. ο Αϊαντας ή ο Οιδίποδας πρέπει να "ακούγονται σωστοί και να πετυχαίνουν την συν-πάθεια του θεατή" ακόμη και στη χειρότερη τους στιγμή) ...

    ... ενισχύουν την ανθρώπινη τάση να αποδέχεται γνωσιακά σχήματα ορισμού του θεμιτού και υιοθέτησης συμπεριφορών.

    Τούτα δεν σημαίνουν ότι πρέπει να καταργηθούν οι Τέχνες, η εικόνα, τα ΜΜΕ.

    Σημαίνουν όμως ότι θα έπρεπε να μεριμνούμε ούτως ώστε από νωρίς τα άτομα να έχουν επίγνωση αυτών των μηχανισμών, να μπορούν δηλαδή να ασκούν -όπως προανέφερα -την κρίση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://mpoufles.blogspot.com/2010/04/modele-de-mode.html

    Δικό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε φίλε δεν έχω άποψην, αφού δεν παρακολουθώ έτσι μαλ....ες! Αλλά είπα να την παραθέσω την γνώμην μου διότι όποιον πποστ εθκέβαζα εθώρουν την ρεκλάμαν σου!
    Διαφωνώ απόλυτα με τούντα μασκαραλλίκκια! Ρεάλιτι ιμίsh!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ούτε κι εγώ παρακολουθησα αυτή την εκπομπή ενσυνείδητα λόγω του ότι τη θεωρώ χαμηλού επιπέδου και γελοία! Στην εποχή της ανορεξίας όπως πολύ σωστά ανέφερε και ο JamanFou είναι τεράστιο λάθος να προβάλλονται καν τέτοιες σειρές... Πέρασα από φάση νευρικής ανορεξίας και ξέρω... Μόνο υγειή πρότυπα ΔΕ μπορούν να αποτελέσουν και μόνο καλό ΔΕ μπορούν να κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν την παρακολούθησα και δε θα πρεπε να εκφέρω γνώμη κανονικά αλλά είδα αρκετά στιγμιότηπα από άλλες εκπομπές. Νομίζω ότι από τη στιγμή που ακούστηκε η άποψη από το στόμα της κ.Καγιά ότι 'αφού είστε όμορφες δε χρειάζεστε μυαλό, σπουδές' κάπως έτσι το είπε αν δεν κάνω λάθος, αυτό έδωσε το στίγμα. Τι είδους μηνύματα περνάει μια τέτοια εκπομπή στα κοριτσάκια που τη βλέπουν; Ότι δε χρειάζεται να αναπτύξεις το μυαλό σου, αρκεί να το παίζεις όμορφη.. Άρα τα πρότυπα είναι ξεκάθαρα και αρνητικά για μένα. Για να μην αναφέρω τα πρότυπα για ανορεξία και τα λοιπά που προβάλλουν. Είναι μια εκπομπή που κακώς προβάλλεται και ο καλύτερος τρόπος που υπάρχει για να σταματήσει είναι να σταματήσουν αυτοί που την παρακολουθούν να τη βλέπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. εγώ έκοψα τη τηλεόραση που τα πέρσι τα χριστούγεννα (μετά τες φασαρίες με τον Αλέξη).
    Κατεβάζω επιλεγμένες εκπομπές τζιαι βλέπω...
    Που το συγκεκριμένο ριάλιτι είδα αποσπάσματα παλιά που το ράδιο αρβύλα.
    Θυμούμαι την απογοήτευση που ένιωσα. Όχι τόσο για το τη παραγωγή τόσο για τις γυναίκες που ελαμβάναν μέρος.
    Όπως το σκέφτουμαι εγώ, για να φκει ένα show στο γυαλί σημαίνει πως εννα υπάρχει τζιαι τηλεθέαση. Οι συντελεστές κάθε σταθμού υπολογίζουν τούτο το πράμα πριν δώσουν το πράσινο φως.
    Για να προβάλεται το Next Top Model σημαίνει πως ήδη τούτα τα πρότυπα εδραιωθήκαν τζιαι η εκπομπή εκμεταλεύκεται τα για τηλεθέαση.
    Είπεν τα πολλά ωραία τζιαι το ηλίθιο αγρινό.
    "Το "κακό" δεν γίνεται με τα "κακά πρότυπα", το κακό γίνεται με τα πρότυπα."

    Ίσως μια πιο καλή ερώτηση να ήταν "ποια η άποψη σας για τη σημερινή τηλεόραση;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. oneiropole, mas (mou) ta eprixes na kaneis sxolio se kathe blog gia na paroume meros se mia ereyna... ti ereyna, ekames mian erotisi kai leei o kathenas to makri tou kai to konto tou. i apopsi mou einai oti ap ekei tha vgoune oraia kolarakia gia foto sta NITRO, PLAYBOY, klp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ποιά πρότυπα ονειροπόλε μου; Από πότε η χαζομάρα και η κατινιά θεωρούνται πρότυπα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν θεωρώ πρότυπο καμιά εξωτερική εμφάνιση και επίσης δεν παρακολουθώ τα ριάλιτι ούτε και τα καλλιστεία .Πιστεύω ότι η τηλεόραση με τέτοιου είδους εκπομπές πετάει τον πολιτισμό μας στα σκουπίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. είδα μόνο ένα επεισόδιο ένα βράδυ που ήμουν χάλια και έκαμνα ζάπινγκ... ήταν τρεις κότες στην Αγγλία και εκάμναν βόλτες σε κάστρα έτσι ήταν καλό.

    τώρα για πρότυπα... με τρομάζει η επιρροή τους στα μικρά παιδιά!

    και κάτι άλλο... είναι από αυτά τα θεάματα που και να μην τα βλέπεις ξέρεις για αυτά γιατί σε βομβαρδίζουν από παντού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. δεν έχω άποψη αφού δεν παρακολουθώ σχετικές εκπομπές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. η εκπομπή απλώς ακολουθεί κάτι που ήδη κυριαρχεί στο χώρο.

    εν βλακεία, όσο βλακεία ήταν και το φέιμ στόρι που εκέρδισε η καλομοίρα αντί η ραλλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. nomizw oti omorfa thn katakrinoume oloi thn ekpomph!! an doume omws ta noumera ths thletheashs ... mallon kati lathos kanoume emeis oi ligoi poy den to parakolouthoume, afou olh h Ellada kolhmmenh stous dektes ths to parakolouthei aneleipws!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. epitrepoume sthn thleorash na proballei o,ti thelei!!! Oso aparadekto kai na einai. Emeis to epitrpoume!!! Mono epeidh kathomaste kai ta parakolouthoume. Eimaste siwphloi apodektes tou aparadektou!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή