Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗ$

Σε ολόκληρο τον κόσμο έχει «ταξιδέψει» πλέον η γρίπη των χοίρων, με όλο ένα και περισσότερες χώρες να προστίθενται στον κατάλογο των χωρών όπου υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού. Πρόσφατα επιβεβαιώθηκε ο πρώτος θάνατος και στην γηραιά Ήπειρο και πιο συγκεκριμένα στη Σκοτία. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ) τα θύματα ανά το παγκόσμιο έχουν ανέλθει σε 167.
Αυτή η πληροφορία φιγουράρισε για αρκετές μέρες ως πρώτη είδηση στα ΜΜΕ. Τα να καταφέρει ο υιός να διασχίσει τον Ατλαντικό ωκεανό, να φτάσει στην Ευρώπη και να αρχίσει να πράττει και εκεί το μακάβριο έργο του σίγουρα δεν είναι κάτι που δεν θα ανησυχήσει. Οι κολοσσιαίες φαρμακοβιομηχανίες εργάζονται πυρετωδώς για να καταφέρουν να ανακαλύψουν το εμβόλιο για την ίαση αυτής της ασθένειας. Μάλιστα ανακοίνωσαν ότι βρίσκονται κοντά στην ανακάλυψη του και θα το διαθέσουν στην αγορά σε χαμηλότερες τιμές. Δεν προτίθενται όμως να το διαθέσουν δωρεάν, όπως ανακοίνωσαν. Μα είναι φυσιολογικό. Για τις φαρμακοβιομηχανίες ήταν μια ευκαιρία αυτή η πανδημία για να καταφέρουν να πραγματώσουν το σκοπό που έχει κάθε επιχείρηση. Να αυξήσει τα κέρδη της.
Μια άλλη τραγική πτυχή που το ανθρώπινο μυαλό δεν μπορεί να την αντιληφθεί είναι ότι ανά το παγκόσμιο κάθε χρόνο χάνουν την ζωή τους από την πείνα γύρω στα 10 εκ. παιδιά. Και μάλιστα σε χώρες που ο φυσικός τους πλούτος μπορεί να θρέψει ολόκληρο τον πληθυσμό τους. Διαπιστώνει κανείς ότι η ζωές στις «τριτοκοσμικές χώρες » δεν έχουν την ίδια αξία με τις ζωές στο Δυτικό κόσμο. Με μια απλή διαίρεση μπορούμε να το διαπιστώσουμε αυτό. Εάν θεωρήσουμε ότι σε διάστημα ενός έτους έχουν χάσει την ζωή τους από τον νέο ιό της γρίπης γύρω στα 334 άτομα. (δηλαδή ο διπλάσιος αριθμός από τον σημερινό) διαιρούμε το 10000000 με το 334 και ανακαλύπτουμε ότι για κάθε ζωή ενός δυτικού αντιστοιχούν 29940.1198 ζωές για άτομα από «τρίτες χώρες». Αυτή την μικρή λεπτομέρεια φαίνεται να αγνοούν εσκεμμένα φαρμακοβιομηχανίες-κυβερνήσεις αφού δεν δείχνουν την ανάλογη ανησυχία για την πείνα που μαστίζει τις χώρες του «τρίτου κόσμου» και αυτό τον εξωφρενικό αριθμό ζωών τον αντιμετωπίζουν λίγο διαφορετικά όπως $$$29940.1198

1 σχόλιο:

  1. αυτη η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής δεν είναι προνόμιο μόνο των κυβερνήσεων και των φαρμακοβιομηχανιών δυστυχώς...

    Αλλά οπως είπε και ο Στάλιν
    "Ο θάνατος ενος ανθρώπου είναι τραγωδία, ο θάνατος εκατομμυρίων είναι στατιστική"

    ΑπάντησηΔιαγραφή